Miből áll a halkollagén?
A halkollagén a tengeri halak felső bőrsejtjeiből, pikkelyeiből és csontjaiból készül.
A halbőrből származó kollagén természetes fehérje készítmény, amely egy meghatározott hőmérsékletig megőrzi szerkezetét (és így biológiai aktivitását).
A kollagén bármely típusának használata pozitív hatással van az emberi egészségre, de a halból készült kollagén jobb, mint a szarvasmarha kollagén. Általánosan az embereknek naponta 2 g-ot kell fogyasztaniuk. Orvosi és kozmetikai célokra szedve az adagot 5-g is lehet.
Hatása a szervezetünkre:
az ízületek, szalagok egészsége megmarad, csökken az állapotuk romlásának kockázata;
a csontok megerősödnek, a törések valószínűsége csökken;
felgyorsítja a gyógyulási folyamatot a törések után;
nő a bőr tónusa, feszessége, rugalmassága
javítja a vérkeringés;
a véráramból származó glükóz hatékonyabban kezd eloszlani a szövetekben;
növekszik az állóképesség, az izomtömeg térfogata;
megelőzheti a gyomorégést és az emésztőrendszer fekélyes elváltozásait;
csökkenti a látható striákat és narancsbőrt;
gyorsítja az anyagcserét;
megerősödik a haj, a köröm és a fogak; javíthatja az emésztési problémákkal küzdőemberek állapotát, különösen a fokozott bélpermeabilitás, az irritábilis bél szindrómái miatt.
A halkollagén fogyasztása nemcsak a külső megjelenést javítja.
Az ember energikusabbá válik az izomszövet glükózzal való telítettsége és a túlsúly csökkenése miatt.
A kollagén tartalmú étrend-kiegészítőket aktívan használják a sportolók is. Segítségükkel könnyebb az izomtömeg és az állóképesség növelése. A halakból kivont kollagén kiemelten fontos az ízületekhez, segítségével elkerülhető az idő előtti kopásuk.